Συνελήφθη ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ στο Παρίσι, κατηγορούμενος, για υποθέσεις βιασμού και για άλλες σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών το 2014 και το 2020.

Μια διακοσμήτρια  η οποία εργαζόταν για το γύρισμα της ταινίας Les Volets Verts κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021. Η δεύτερη, βοηθός σε γύρισμα, τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση το 2014.

Η πρώτη κατέθεσε μήνυση τον Φεβρουάριο 2024 για σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και σεξιστικές προσβολές. Οι έρευνες ανατέθηκαν στο τρίτο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

Η πρώτη μηνύτρια έχει δηλώσει στην Mediapart ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έκανε επανειλημμένως προσβλητικά σχόλια κατά την διάρκεια του γυρίσματος, στην συνέχεια αργότερα «την άρπαξε βίαια μαλάσσοντας από την μέση και την κοιλιά μέχρι το στήθος».

Κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά της νεαρής ηθοποιού Σαρλότ Αρνού έχουν απαγγελθεί κατά του ηθοποιού από το 2020.

Η ηθοποιός Ελέν Νταράς έχει επίσης καταθέσει εναντίον του μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια γυρίσματος το 2007. Αυτή η μήνυση στάλθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω παραγραφής.

Στην Ισπανία, μήνυση έχει κατατεθεί κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ από την δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρουθ Μπάσα, που τον κατηγορεί ότι την βίασε το 1995.

«Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα», έχει δηλώσει ο 75χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο 2023 στην Le Figaro αναφερόμενος στις κατηγορίες της Σαρλότ Αρνού.

Πηγή: pierianews.gr