Η ΕΠΟ έδωσε σήμερα τον κανονισμό για τις oμάδες Β΄ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν για την Super League 2.

Να θυμίσουμε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου, ενέκρινε τη συμμετοχή στην Super League 2, των oμάδων Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες, για τα επόμενα δύο έτη δεν θα μπορούν να υποβιβαστούν, αλλά αυτός ο περιορισμός θα αρθεί εφόσον υποβιβαστεί η oμάδα Α΄.

Έτσι την σεζόν 2023-2024 θα συμμετέχουν στα πλέι άουτ και θα πέφτουν, αλλά από την  αγωνιστική περίοδο 2024- 2025 και έπειτα, δεν θα υπάρχει περιορισμός στο θέμα των υποβιβασμών.

Το όριο ηλικίας για την συμμετοχή στις oμάδες Β΄ αφορά στους παίκτες που έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους έως και εκείνους που κατά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος αντίστοιχα.

Μόνο 5 παίκτες άνω των 23 ετών έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, ενώ στο ΦΑ θα πρέπει να αναγράφονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από Ελληνικές Ακαδημίες, και με θητεία σε αυτές τουλάχιστον 3 χρόνια.

Υποχρεωτικά, σε κάθε αγώνα θα πρέπει να παίζουν 5 παίκτες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα.

Τέλος, όσο αφορά στο Κύπελλο Ελλάδος, οι oμάδες Β’ δεν θα μπορούν  να συμμετάσχουν, ενώ όποιος έχει oμάδα Β’, δεν υποχρεούται να έχει αντίστοιχη ομάδα υποδομής.

Πηγή: pierianews.gr