Από χιόνι και πάγο καλύφθηκε η έρημος στη Σαουδική Αραβία  μετά από μια εξαιρετικά σπάνια, «ιστορική χιονόπτωση» που έριξε τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Αυτές οι πρωτόγνωρες για τη Σαουδική Αραβία καιρικές συνθήκες, ώθησαν τους ντόπιους να απολαύσουν τον καιρό και να παίξουν χιονοπόλεμο.

Οι Σαουδάραβες συνέρρεαν στο Jabal al-Lawz, αλλιώς γνωστό ως Almond Mountain, στη βορειοδυτική περιοχή Tabuk, καθώς το χιόνι κάλυψε την περιοχή.

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι κατευθύνονται στο βουνό των 2580 μέτρων όταν πέφτει χιόνι και στήνουν σκηνές και πικνίκ για να απολαύσουν τον κρύο καιρό.

Ενώ η χιονόπτωση στην έρημο είναι σπάνια, δεν είναι αδύνατη. Τα συστήματα υψηλής πίεσης ψυχρού αέρα μπορούν να μετακινηθούν πάνω από τις ερήμους, προκαλώντας χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της dailymail.co.uk, που μεταφέρει η ΕΡΤ.

Τέτοιοι αντικυκλώνες τείνουν να φτάνουν στη Σαουδική Αραβία μετακινούμενοι δεξιόστροφα από την Κεντρική Ασία, μαζεύοντας υγρασία καθ’ οδόν, η οποία ψύχεται για να σχηματίσει χιόνι.

Πηγή: pierianews.gr