Ένας 35χρονος που κατηγορείται ότι μαζί με 11 ακόμη άτομα διαφόρων εθνικοτήτων είχαν μεταφέρει 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Voria.gr χειροπέδες πέρασαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη – μετά από συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές υπηρεσίες – σε έναν 35χρονο διεθνώς διωκόμενα Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αδικήματα που τελέστηκαν στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2017.

Ο συλληφθείς συγκεκριμένα κατηγορείται ότι, μαζί με άλλα 11 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, είχαν μεταφέρει 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική μέσω θαλάσσης και συγκεκριμένα με ιστιοφόρο, ποσότητα που εκφόρτωσαν σε παραθαλάσσια περιοχή της Γαλλίας.

Από τις έρευνες των Γαλλικών Αρχών προέκυψε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018. Ο ρόλος του 35χρονου συλληφθέντα συνίσταται στη στρατολόγηση ατόμων για τις επίμαχες «αποστολές» μέσω θαλάσσης, ενώ σημειώνεται ότι έχει συγγενική σχέση με ένα εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: pierianews.gr