Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ο 55χρονος καθ’ ομολογίαv δράστης της φρικτής δολοφονίας της 43χρονης συζύγου του μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στις Πηγές του δήμου Νέστου Καβάλας.

Στον δράστη απαγγέλθηκε χθες Τρίτη 10 Μαίου, η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Μέσω της δικηγόρου του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 43χρονης γυναίκας.

Ενώπιον του ανακριτή ο ίδιος, ισχυρίστηκε πως δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα, αλλά το έκανε από «ερωτικό πάθος» γιατί δεν ήθελε να χωρίσει από τη σύζυγό του.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια της άτυχης γυναίκας μέσω δικηγόρου. Επίσης, από την οικογένεια κατατέθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να αφαιρεθεί από τον 55χρονο δράστη η επιμέλεια των δυο ανήλικων παιδιών του, ηλικίας δέκα και έξι ετών, και να δοθεί στον αδελφό της 43χρονης γυναίκας που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, προκειμένου αυτός και η σύζυγός του να αναλάβουν την ανατροφή τους.

Ο 55χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Καβάλας όπου νοσηλευόταν εξαιτίας του αυτοτραυματισμού του και σήμερα είχε κληθεί να απολογηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ο 55χρονος ήταν αμίλητος και δεν επικοινωνούσε με γιατρούς και νοσηλευτές.

Προμελετημένο το έγκλημα λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Στο μεταξύ, για προμελετημένο έγκλημα έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της  φαρμακοποιού.

Ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης, είπε ότι «ο δράστης στραγγάλισε την 43χρονη με το ένα χέρι» ενώ υποστήριξε ότι ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, αυτοτραματίστηκε μετά τον φόνο για να εκμαιεύσει ελαφρυντικά στη δίκη του.

«Τρεις ώρες ήταν μέσα στον χώρο και περίμενε να σκοτεινιάσει! Περίμενε στωικά να πέσει το σκοτάδι για να μπορέσει να φύγει. Είχε σχέδιο απόλυτης απομάκρυνσης από το σημείο. Τα γεγονότα δείχνουν άνθρωπο ο οποίος είχε απόλυτη νηφαλιότητα», υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 43χρονης που δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγό της.

«Πρώτη φορά σε εσάς θα το δηλώσω, ο άνθρωπος αυτός αυτοτραυματίστηκε για πρώτη φορά, όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία, στις 12 παρά πέντε που πήρε τηλέφωνο στην ΕΛ.ΑΣ.», είπε μιλώντας στο Mega.

«Ένας άνθρωπος που πάει να κόψει τις φλέβες του στις 8 η ώρα, πεθαίνει μέσα σε συγκεκριμένη ώρα. Δεν πεθαίνει από τις 8 έως τις 12 και πέντε που πήρε τηλέφωνο στην ΕΛ.ΑΣ. Ξέρετε γιατί πήρε τηλέφωνο; Βαρούσανε την πόρτα οι γονείς, ο πατέρας και ο θείος, θα σπάγανε την πόρτα. Του έλεγαν, άνοιξε γιατί θα σπάσουμε την πόρτα. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έσπαγαν την πόρτα, αν άνοιγε και έβλεπαν το άψυχο σώμα της Άιντα;»

Γι’ αυτό κάλεσε την Αστυνομία, είπε ο δικηγόρος. «Για να εκμαιεύσει όλα τα ελαφρυντικά  που θα ζητήσει, για ειλικρινή μεταμέλεια κ.ά.», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Παράλληλα ο κ. Βονικάκης, τόνισε ότι ο συζυγοκτόνος έχει βγει από το νοσοκομείο αφού είναι καλά στην υγεία του, ενώ είπε έκανε γνωστό ότι τα παιδιά είναι σε καλά χέρια, καθώς τα έχει αναλάβει ο θείος τους, ο αδερφός της Άιντα, ο Αρτούρο Παπαδόπουλος, ο οποίος ήρθε από τις ΗΠΑ.

«Από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνουμε όταν κατακαθίσει λίγο ο κουρνιαχτός, θα είναι να ζητήσουμε την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών για να δοθούν στον παππού και στη γιαγιά ή αν είναι δυνατό στον θείο», αποκάλυψε και έκανε γνωστό ότι ο θείος θέλει να πάρει στην Αμερική τα παιδιά.

Πηγή: pierianews.gr