Το Ίτεν, όπου έγιναν και οι δύο δολοφονίες, έχει μια δημοφιλή βάση εκπαίδευσης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Οι δύο δολοφονίες έριξαν τα φώτα της δημοσιότητας στη βία κατά των γυναικών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η αστυνομία αναζητεί τον φίλο της, Εσκιντέρ Χαϊλεμαριάν Φολί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία. Ακολουθούσε προπονήσεις στην ίδια εγκατάσταση και έκτοτε έχει διαφύγει από την Κένυα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο ύποπτος κάλεσε έναν φίλο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την κοπέλα του… », είπε ο Μακόρι.

Η δολοφονία της Άγκνες Τίροπ

Στις 13 Οκτωβρίου 2021 είχε προκαλέσει σοκ στο χώρο του στίβου η δολοφονία της Κενυάτισσας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Άγκνες Τιρόπ, η οποία βρέθηκε νεκρή στην κατοικία της φέροντας πολλαπλές μαχαιριές με τις υποψίες για το άγριο έγκλημα να στρέφονται στον σύζυγό της.

tirop.jpg
Η Άγκνες Τίροπ (αριστερά) κατέλαβε την τέταρτη θέση στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοAP Photo/Petr David Josek, File

Η τραγική είδηση της δολοφονίας της 25χρονης αθλήτριας, η οποία είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε από την Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας, η οποία και αναφέρει πως φέρεται να μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της.

Στις 15 Οκτωβρίου 2021, η αστυνομία στην Κένυα συνέλαβε τον σύζυγο της Άγκνες Τζεμπέτ Τιρόπ, πρωταθλήτριας στον στίβο, ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της.

Πηγή: pierianews.gr