Μία φωτογραφία του με τον Ράινερ από το σπίτι του στο Όσλο παραχώρησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο Νορβηγός πατέρας του 6χρονου.

Ο πατέρας δήλωσε πως το παιδί είναι χαρούμενο, ευτυχισμένο κοντά στον πατέρα του αλλά και το περιβάλλον που μεγάλωσε. Μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι, δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με την μητέρα του παιδιού, για την οποία όπως λέει, «μπορεί να το επισκεφθεί όποτε θέλει στη Νορβηγία».

Κηφισιά Αρπαγή πατέρας

Μάλιστα τονίζει ότι, οι δυο πλευρές και μέσω των δικηγόρων τους πρέπει να βρουν μια λύση «για το καλό του παιδιού».

Όπως υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα, υπάρχουν δυο αποφάσεις των δικαστηρίων στη Νορβηγία που δίνουν την επιμέλεια στον πατέρα του 6χρονου.

Γιαγιά 6χρονου: Ένας γκάνγκστερ μας κλέβει το παιδί

«Άνοιξε την πόρτα, μπήκε μέσα, βούτηξε το παιδί, το έβαλε υπό μάλης και του έκλεισε το στόμα με μάσκα. “Το παιδί μου” φώναζα, όσο μπορούσα δηλαδή. “Ένας γκάνγκστερ μας κλέβει το παιδί”» ανέφερε η γιαγιά του 6χρονου Ράινερ.

Κηφισιά – Αρπαγή 6χρονου: Απενεργοποιήθηκε με εισαγγελική εντολή το Αmber Αlert για τον Ράινερ

Με γραπτή εισαγγελική εντολή, απενεργοποιήθηκε το Amber Alert για τον 6χρονο Ράινερ από την Κηφισιά, όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο OPEN, τόνισε πως «έχουμε γραπτή εντολή από την εισαγγελία που λέει ρητά να σταματήσει το Amber Alert». Αναφορικά με το αν έχει διασταυρωθεί η πληροφορία ότι το παιδί επέστρεψε στη Νορβηγία, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως «για να δίνει η εισαγγελέας μια τέτοια εντολή, σίγουρα έχει κάποια πληροφόρηση, κάποια δεδομένα, τα οποία ωστόσο δεν γνωρίζω».

«Τελικά αυτή η διένεξη καταστρέφει τη ζωή ενός παιδιού», σχολίασε για τους γονείς του 6χρονου, ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού.

Κηφισιά: Εικόνα του Ράινερ έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές – Νέα στοιχεία για την υπόθεση αρπαγής του 6χρονου

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση αρπαγής του 6χρονου Ράινερ από το σπίτι, όπου διέμενε με την μητέρα του, στην Κηφισιά. Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το παιδί απήγαγαν ο πατέρας και ο θείος του και στη συνέχεια διέφυγαν αεροπορικώς προς την Δανία από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές έχουν εντοπίσει εικόνα του ανήλικου στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου “Μακεδονία”. Στην εικόνα αυτή διακρίνεται ο Ράινερ να φοράει ένα καπέλο, προκειμένου να μην φαίνονται τα μαλλιά του, που έχουν χαρακτηριστικό χρώμα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το παιδί δείχνει να είναι πολύ ήσυχο και ήρεμο και να τους ακολουθεί χωρίς να αντιδρά, ενώ ο πατέρας και ο θείος του φαίνονται, επίσης, καθαρά στην εικόνα.

Το χρονικό της αρπαγής του 6χρονου

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, ο πατέρας μαζί με τον θείο άρπαξαν τον 6χρονο την περασμένη Τρίτη, στις 20:00. Στη συνέχεια άφησαν το λευκό βαν στην εταιρεία ενοικίασης, ενώ είχαν ένα δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν οδικώς στη Θεσσαλονίκη.

Κηφισιά- αρπαγή-6χρονος

Είναι βέβαιο ότι επέλεξαν να πάνε οδικώς στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” καθώς έχει εντοπιστεί το σήμα από το κινητό του θείου του παιδιού στην περιοχή Καλλιθέα κοντά στην Λαμία.

Ο πατέρας, ο θείος και το παιδί επιβιβάστηκαν στην πτήση των 6:25 από τη Θεσσαλονίκη για την Δανία.

Κατά πάσα πιθανότητα το διαβατήριο του παιδιού είχε παραπλήσιο όνομα με του πατέρα, με αποτέλεσμα να μην προκαλέσει υποψίες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το διαβατήριο του παιδιού ήταν κλεμμένο ή πλαστό.

Πηγή: pierianews.gr