Χθές Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, γιορτάστηκε το νέο σεληνιακό έτος στην Κίνα. Το νέο έτος είναι το έτος της τίγρης, σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο.

Η κινέζικη Πρωτοχρονιά έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά του Γρηγοριανού ημερολογίου. Το κινεζικό νέο έτος αποτελείται από ένα δεκαπενθήμερο εορτασμών που αρχίζουν την πρώτη ημέρα του κινέζικου ημερολογίου, που αντιστοιχεί στην ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Μαζί με το παραδοσιακό κινέζικο ημερολόγιο, έρχεται φυσικά και το κινέζικο ωροσκόπιο. Τα 12 ζώδια που το αποτελούν αντιστοιχούν σε ζώα: ποντικός, βουβάλι, τίγρης, κουνέλι, δράκος, φίδι, άλογο, πρόβατο, πίθηκος, πετεινός, σκύλος, γουρούνι. Σε κάθε ένα από αυτά αντιστοιχούν ορισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Το νέο έτος θα είναι το έτος της τίγρης, ενώ το προηγούμενο έτος ανήκε στο βουβάλι. Τα ζώδια στο κινέζικο ωροσκόπιο κατανέμονται ανάλογα με το έτος γέννησης του ατόμου. Έτσι, όσοι θα γεννηθούν από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι τον ερχομό του επόμενου κινεζικού έτους θα είναι «τίγρεις».

Πηγή: pierianews.gr