Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού σε εργοστάσιο στον Λαγκαδά.

Σύμφωνα με το GRTimes, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό τέσσερις εργαζόμενοι σε μεγάλη επιχείρηση κατασκευής κτηνιατρικού εξοπλισμού, που βρίσκεται έξω από την πόλη του Λαγκαδά και απασχολεί τουλάχιστον 100 άτομα.

Ο συναγερμός σήμανε από χθες, όταν εργαζόμενος που ήταν εμπύρετος, έκανε το τεστ και βρέθηκε θετικός, ενώ μέχρι στιγμής και όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, θετικοί είναι ακόμη τρεις εργαζόμενοι, που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των τεσσάρων εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη, η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ.

Όπως είπε ο δήμαρχος, είναι τα πρώτα «ομαδικά» κρούσματα στην περιοχή, με τον Λαγκαδά μέχρι στιγμής να έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊού.

Πηγή: GRTimes.gr

Πηγή: pierianews.gr