Αδικαιολόγητες αποζημιώσεις Λεπέν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτούν επιστροφή χρημάτων

Αδικαιολόγητες αποζημιώσεις Λεπέν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτούν επιστροφή χρημάτων

Αναφορές υποδεικνύουν ότι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, πρώην ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, έχει λάβει αποζημιώσεις που δεν δικαιολογούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Σύμφωνα με είδηση, το Κοινοβούλιο του ζητά να επιστρέψει πάνω από 303.000 ευρώ, μια απόφαση που ελήφθη στις 8 Ιουλίου και κοινοποιήθηκε στον ίδιο, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.

Ανάμεσα στα αδικαιολόγητα έξοδα για τα οποία αποζημιώθηκε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν περιλαμβάνονται στοιχεία όπως ενημερωτικά δελτία, στυλό, επαγγελματικές κάρτες, γραβάτες, ομπρέλες, ζυγαριές κουζίνας, επιτραπέζια ρολόγια, και μάλιστα 129 μπουκάλια κρασί. Αυτά τα ευρήματα προέρχονται από έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf).

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι αποζημιώσεις προορίζονται για κάλυψη δαπανών που συνδέονται με τις πολιτικές δραστηριότητες και πρέπει να αιτιολογούνται επαρκώς. Η διοίκηση του Κοινοβουλίου αναγνωρίζει την υποχρέωση να ελέγξει τη συμμόρφωση αυτών των δαπανών εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αδικαιολόγητης καταβολής χρημάτων, και να προβεί σε μέτρα ανάκτησης, εάν δεν προσκομιστεί η απαιτούμενη τεκμηρίωση.

Πηγή: documentonews.gr