Αυξανόμενα εγκλήματα μίσους με θρησκευτικά κίνητρα στην Αγγλία και την Ουαλία

Αυξανόμενα εγκλήματα μίσους με θρησκευτικά κίνητρα στην Αγγλία και την Ουαλία

Η αύξηση των θρησκευτικών εγκλημάτων μίσους στην Αγγλία και την Ουαλία τον Μάρτιο του 2024 ανήλθε στο 25% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης των αντιεβραϊκών και αντιμουσουλμανικών περιστατικών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα καταγεγραμμένα από την αστυνομία εγκλήματα με θρησκευτικό ή μισαλλόδοξο κίνητρο έφτασαν τα 10.484, σε σύγκριση με 8.370 ένα χρόνο πριν.

Ειδικότερα, τα εγκλήματα κατά ατόμων που θεωρούνταν Εβραίοι υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 3.282 από 1.543 το προηγούμενο έτος, ενώ τα εγκλήματα κατά μουσουλμάνων αυξήθηκαν σε 3.866 από 3.432. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αύξηση αυτή σχετίζεται με την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ χαρακτήρισε την κατάσταση «τρομακτική» και «κήλη» για την κοινωνία, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρής δράσης από την αστυνομία κατά εκείνων που στοχοποιούν τις κοινότητες. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η μεταφορά των γεγονότων του εξωτερικού σε μίσος και ένταση στους δρόμους της Βρετανίας.

Όσον αφορά τα γενικότερα εγκλήματα μίσους, ο συνολικός αριθμός μειώθηκε στους 140.561, σημειώνοντας πτώση 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε αυτόν τον αριθμό, πάνω από τα δύο τρίτα είχαν φυλετικά κίνητρα, με τάσεις που παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή ενάντια στον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία και κάθε μορφή μισαλλοδοξίας. Οι αρχές, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, υποστηρίζουν την αστυνομία στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων κατά όσων προσπαθούν να προωθήσουν αυτό το είδος μίσους, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

Πηγή: documentonews.gr