Αυξημένα Μέτρα Ασφαλείας για τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν μετά τον Θάνατο του Ηγέτη της Χεζμπολάχ

Αυξημένα Μέτρα Ασφαλείας για τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν μετά τον Θάνατο του Ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έχει λάβει μέτρα για την ασφάλειά του και έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία εντός της χώρας. Αυτό επιβεβαίωσαν δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι μέσω του Reuters. Οι κινήσεις του Ιράν είναι σε συνεχή συντονισμό με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, καθώς και με άλλες οργανώσεις στην περιοχή, με σκοπό να καθοριστεί το επόμενο βήμα μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ, από ισραηλινό πλήγμα στη νότια Βηρυτό.

Χθες, αμέσως μετά το χτύπημα, ο Χαμενεΐ σύ convened έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο σπίτι του. Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε το Ισραήλ για πολεμοκαπηλία, ενώ παράλληλα ανέφερε μια μετριοπαθή εικόνα του Ιράν.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, και έχει δεσμευτεί να απαντήσει «τον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο». Σε γραπτή του δήλωση, ο Χαμενεΐ ανέφερε πως «Το Ισραήλ δεν έχει μάθει τίποτα» και τόνισε ότι το μέλλον της περιοχής θα καθοριστεί από τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον Χαμενεΐ, είναι υποχρέωση όλων των μουσουλμάνων να υποστηρίξουν τον λαό του Λιβάνου και τη Χεζμπολάχ στην αντίσταση ενάντια στο Ισραήλ. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι αντιστασιακές δυνάμεις στηρίζουν τη Χεζμπολάχ, με την τύχη της περιοχής να είναι στα χέρια τους.

Πηγή: documentonews.gr