Αίτημα Νετανιάχου για Απομάκρυνση των Ειρηνευτικών Δυνάμεων του ΟΗΕ από τον Νότιο Λίβανο

Αίτημα Νετανιάχου για Απομάκρυνση των Ειρηνευτικών Δυνάμεων του ΟΗΕ από τον Νότιο Λίβανο

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε έντονη ανησυχία σχετικά με την παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, ζητώντας από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να τις απομακρύνει άμεσα. Σε δήλωση βίντεο του γραφείου του, ανέφερε: «Κύριε Γενικέ Γραμματέα, απομακρύνετε τις δυνάμεις της UNIFIL από την περιοχή. Θα πρέπει να γίνει αμέσως τώρα, αμέσως».

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά από πληροφορίες που αναφέρουν τουλάχιστον πέντε τραυματισμούς μελών της UNIFIL εξαιτίας ισραηλινών επιθέσεων. Οι ισραηλινές δυνάμεις, που engagé σε έντονες μάχες με τη Χεζμπολάχ, βομβαρδίζουν την περιοχή κατά βούληση.

Επιπλέον, ο Νετανιάχου στην ομιλία του προς το υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την UNIFIL να αποσυρθεί, αλλά οι προτάσεις τους έχουν απορριφθεί. Ανέφερε ότι αυτή η άρνηση καθιστά τους στρατιώτες της UNIFIL «ομήρους της Χεζμπολάχ», θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, καθώς και των ισραηλινών στρατιωτών.

«Λυπούμαστε για τον τραυματισμό στρατιωτών της UNIFIL και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε τέτοιους τραυματισμούς. Ωστόσο, η προφανής λύση για τη διασφάλισή τους είναι απλώς να τους βγάλουμε από την επικίνδυνη ζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η έκκληση του Νετανιάχου στον Γκουτέρες έρχεται μια ημέρα μετά την άρνηση της UNIFIL να αποσυρθεί από τη συνοριακή περιοχή, παρά τις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μελών της.

Πηγή: documentonews.gr