Αμερικανικός Στρατός Ανάπτυξε Συστήματα Αντιπυραυλικής Άμυνας Στο Ισραήλ

Αμερικανικός Στρατός Ανάπτυξε Συστήματα Αντιπυραυλικής Άμυνας Στο Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD έχει εγκατασταθεί στο Ισραήλ. Το THAAD είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στα πολυεπίπεδα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και ενισχύει την ήδη υπάρχουσα ικανότητα του Ισραήλ στην άμυνα κατά πυραύλων.

«Έχουμε την ικανότητα να το θέσουμε σε λειτουργία πολύ γρήγορα και είμαστε εντός προγράμματος όσον αφορά τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Όστιν στους δημοσιογράφους, αν και απέφυγε να επιβεβαιώσει αν το σύστημα είναι ήδη επιχειρησιακό.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του THAAD μαζί με περίπου 100 Αμερικανούς στρατιώτες, επισημαίνοντας ότι σκοπός είναι η ενίσχυση της άμυνας του Ισραήλ ενόψει των πρόσφατων επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πάνω από 180 πυραύλων από το Ιράν. Ο Μπάιντεν έκανε επίσης σχόλια σχετικά με τη στρατηγική του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο Όστιν τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθούν οι ισορροπίες, επιδεικνύοντας επιφυλακτικότητα σχετικά με τα αντίποινα του Ισραήλ. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αμβλύνουμε τις εντάσεις και ελπίζουμε να πετύχουμε την αποκλιμάκωση της κατάστασης», τόνισε.

Πηγή: documentonews.gr