Αναγκαία η Στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Αναγκαία η Στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να είναι ενεργά εμπλεκόμενες στην κρίση στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο πρόεδρος, και συγκεκριμένα, δεν θεωρεί ότι η πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα επηρεάσει την αμερικανική πολιτική. Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο Τραμπ κατανοεί τη σημασία του πολέμου για την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σημειώνοντας πως «αυτός ο πόλεμος αφορά όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και την ασφάλεια τώρα και στο μέλλον των ΗΠΑ».

Μετά από συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ρούτε ζήτησε από το Λονδίνο να πάψει να ανησυχεί για τις πιθανές εξελίξεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία. «Σταματήστε να ανησυχείτε για μια προεδρία Τραμπ», πρόσθεσε, δηλώνοντας πλήρως πεπεισμένος για τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επιδεικνύουν ανησυχία για την ενδεχόμενη απομάκρυνση της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης στον πόλεμο στην Ουκρανία εάν ο Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο Ρούτε, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ΝΑΤΟ την 1η Οκτωβρίου, είχε επισημάνει νωρίτερα ότι δεν φοβάται την εκλογική νίκη του πρώην προέδρου, υπογραμμίζοντας την εμπειρία του από τη συνεργασία του με τον Τραμπ τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: documentonews.gr