Αναμένονται Ραγδαίες Εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ με Πληροφορίες για Εισβολή στον Λίβανο

Αναμένονται Ραγδαίες Εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ με Πληροφορίες για Εισβολή στον Λίβανο

Φαίνεται ότι η χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο πλησιάζει καθώς ο Ισραηλινός στρατός ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η επιχείρηση ενδέχεται να ξεκινήσει άμεσα, πιθανόν εντός των επόμενων ωρών. Αυτή τη στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ έχει συγκαλέσει συνεδρία στο Τελ Αβίβ, ενδεικτικό της αναμενόμενης κίνησης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις στα βόρεια σύνορα, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή χερσαία εισβολή. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το Ισραήλ μπορεί να προχωρήσει σε μια περιορισμένη κλίμακας εισβολή, μικρότερη από την επιχείρηση του 2006 κατά της Χεζμπολάχ.

Η επιχείρηση αναμένεται να εστιάσει στην καταστροφή στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παραμεθόριων κοινοτήτων. Αξιωματούχοι του στρατού του Ισραήλ έχουν ήδη πραγματοποιήσει μικρές επιδρομές στο λιβανέζικο έδαφος στο πλαίσιο αυτών των προετοιμασιών.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι μια περιορισμένη εισβολή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση, κάτι που συζητείται με την ισραηλινή πλευρά. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μια αποθήκη πυραύλων της Χεζμπολάχ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, προσδιορίζοντας την απειλή που αυτοί οι πύραυλοι ενδέχεται να προκαλέσουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι ανησυχεί για την κατάσταση και κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός σχετικά με τις αναφορές για την εισβολή. Ανέφερε πως θα αισθανόταν καλύτερα αν οι εχθροπραξίες σταματούσαν άμεσα.

Πηγή: documentonews.gr