Αναστάτωση για τη Διαρροή Απόρρητων Εγγράφων σχετικά με τις Επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν

Αναστάτωση για τη Διαρροή Απόρρητων Εγγράφων σχετικά με τις Επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν

Αναταραχή επικρατεί στις ΗΠΑ λόγω της διαρροής απόρρητων εγγράφων που αξιολογούσαν τα σχέδια του Ισραήλ για πιθανή επίθεση στο Ιράν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν την περίπτωση, όπως ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Axios, που πρώτα ανέφερε τη διαρροή, τόνισε ότι η δημοσιοποίηση αυτού του εξαιρετικά ευαίσθητου υλικού συμβαδίζει με την ολοκλήρωση εβδομάδων προετοιμασίας του Ισραήλ για την προαναγγελθείσα επίθεση, απαντώντας στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ, στις 1 Οκτωβρίου.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν, τα οποία φέρονται να προέρχονται από την Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, δημοσιεύτηκαν στο Telegram την Παρασκευή. Περιγράφουν λεπτομερώς τις ενέργειες που ελήφθησαν σε πολλές ισραηλινές αεροπορικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς προηγμένων πυρομαχικών, καθώς και τις προετοιμασίες από τις μονάδες drone του Ισραήλ για την επικείμενη επίθεση.

Το Telegram κανάλι Middle East Spectator, που δημοσίευσε τα έγγραφα, δήλωσε ότι έλαβε αυτά τα στοιχεία από ανώνυμη πηγή στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ.

Πηγή: documentonews.gr