Αναβρασμός στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

Αναβρασμός στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

Εντείνονται οι ανησυχίες για μια γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Η Χεζμπολλάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του γενικού αρχηγείου της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας, κοντά στο Τελ Αβίβ.

«Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 06:30 της Τετάρτης, εστιάζοντας στο γενικό αρχηγείο της Μοσάντ» αποτελούσε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Χεζμπολάχ. Ο πύραυλος εντοπίστηκε και αναχαιτίστηκε από τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σειρήνες ήχησαν νωρίς το πρωί στο Τελ Αβίβ, καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε και προειδοποιητικές σειρήνες ακουγόντουσαν και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Νετάνια.

Αυτή η κίνηση της Χεζμπολάχ επισημαίνει μια σημαντική κλιμάκωση των επιθέσεων, καθώς πρόκειται όχι μόνο για την πρώτη φορά που στοχεύουν το Τελ Αβίβ, αλλά και για την πρώτη φορά που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τύπο πυραύλου. Η κατάσταση είναι τεταμένη, καθώς οι πιθανότητες μιας ευρύτερης στρατιωτικής σύγκρουσης αυξάνονται συνεχώς στην περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr