Ανεπιθύμητος ο Αντόνιο Γκουτέρες στο Ισραήλ μετά τις δηλώσεις του για τις επιθέσεις του Ιράν

Ανεπιθύμητος ο Αντόνιο Γκουτέρες στο Ισραήλ μετά τις δηλώσεις του για τις επιθέσεις του Ιράν

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητος στο Ισραήλ. Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ τόνισε ότι ο Γκουτέρες «θα μείνει στην ιστορία του ΟΗΕ ως ‘κηλίδα’». Κατηγόρησε τον Γκουτέρες ότι δεν έχει καταδικάσει τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, ούτε έχει αναλάβει πρωτοβουλία να χαρακτηρίσει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Κατζ έκανε γνωστό μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι «σήμερα, κηρύχθηκε persona non grata για το Ισραήλ ο Αντόνιο Γκουτέρες και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα». Η επίθεση κατά του Γκουτέρες συνεχίστηκε με τον υπουργό να ισχυρίζεται ότι «παρέχει υποστήριξη σε τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, των Χούθι και τώρα του Ιράν».

Ο Κατζ επεσήμανε ότι «το Ισραήλ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και να διατηρεί υψηλά την εθνική του αξιοπρέπεια. Με ή χωρίς τον Γκουτέρες». Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει την αμετάθετη θέση του Ισραήλ σχετικά με τις διεθνείς αντιδράσεις στην πρόσφατη επιθετικότητα που προήλθε από το Ιράν.

Πηγή: documentonews.gr