Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επετεύχθη ανταλλαγή 95 αιχμαλώτων πολέμου με την Ουκρανία, με το ίδιο αριθμό Ρώσων στρατιωτών να απελευθερώνονται. Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους στη Λευκορωσία, έναν σύμμαχο της Ρωσίας.

Με την τελευταία αυτή ανταλλαγή, οι δύο χώρες έχουν πλέον ανταλλάξει εκατοντάδες αιχμαλώτους από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Πέρα από τις πρόσφατες συμφωνίες που διαπραγματεύτηκαν μέσω των Εμιράτων, έχουν υπάρξει επίσης διαπραγματεύσεις με τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

Νωρίτερα σήμερα, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν την ανάκτηση των σορών 501 Ουκρανών στρατιωτών που έπεσαν στα πεδία των μαχών στην ανατολική Ουκρανία. Από την πλευρά της, η Ρωσία ανέκτησε 89 σορούς ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή Σαμσαΐλ Σαραλίγεφ.

Η τελευταία ανταλλαγή, που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα, περιλάμβανε 206 κρατούμενους από κάθε πλευρά. Η διαδικασία αυτή δείχνει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια και των δύο χωρών να διαχειριστούν το ζήτημα των αιχμαλώτων.

Πηγή: documentonews.gr