Αντιπαράθεση Τραμπ Μπάιντεν Με Φόντο Τις Καταστροφές Από Τον Τυφώνα Χελίν

Αντιπαράθεση Τραμπ Μπάιντεν Με Φόντο Τις Καταστροφές Από Τον Τυφώνα Χελίν

Με πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές, ο τυφώνας Χελίν προκάλεσε εκτενείς καταστροφές, με σπίτια να ισοπεδώνονται και δρόμους να καταστρέφονται. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές και διαμένουν προσωρινά σε καταφύγια που έχει δημιουργήσει ο Ερυθρός Σταυρός. Οι δυνάμεις διάσωσης εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ περισσότερα από 6 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε πολλές πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε τη Βαλντόστα στην Τζόρτζια, μια από τις κοινότητες που επλήγησαν από τον τυφώνα, και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Παρά το γεγονός ότι δήλωσε πως δεν ήρθε για πολιτική αντιπαράθεση, προηγουμένως κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις ότι “έστησε” τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με την κατάσταση, αναφέροντας ότι το καλώδιο του handsfree της δεν ήταν συνδεδεμένο στο τηλέφωνό της. Ο Μπάιντεν απάντησε στις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας πως συμμετείχε ενεργά στην επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Τζόρτζια και ότι οι ομοσπονδιακές αρχές είναι έτοιμες να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Ο τυφώνας, καθώς προχωρούσε, δημιούργησε μεγάλες πλημμύρες, και οι αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που συνεπάγονται τα ηλεκτρικά οχήματα που έχουν πλημμυρίσει με αλμυρό νερό. Αυτά τα οχήματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν επικίνδυνες χημικές αντιδράσεις αν δεν γίνει σωστή διαχείριση.

Ο Μπάιντεν προγραμμάτισε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Καρολίνας, αλλά ο επικοινωνιακός του σχεδιασμός στόχευε να μην παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης. Η αντιπρόεδρος Χάρις ακύρωσε τις προεκλογικές της εκδηλώσεις για να συμμετάσχει σε σύσκεψη σχετικά με τη διαχείριση της καταστροφής.

Πηγή: documentonews.gr