Απαράδεκτη Έλλειψη Προσβασιμότητας σε Πτήση της LOT Polish Airlines για Ανάπηρο Πολεμικό Συντάκτη

Απαράδεκτη Έλλειψη Προσβασιμότητας σε Πτήση της LOT Polish Airlines για Ανάπηρο Πολεμικό Συντάκτη

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης με τη LOT Polish Airlines, όταν ο ανάπηρος πολεμικός ανταποκριτής Φρανκ Γκάρντνερ αναγκάστηκε να συρθεί στο πάτωμα της καμπίνας για να φτάσει στην τουαλέτα. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο X, ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε αναπηρικό αμαξίδιο διαθέσιμο, κάτι που τον οδήγησε σε αυτή την απελπιστική κατάσταση.

Ο Φρανκ Γκάρντνερ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη προσβασιμότητας που παρέχει η αεροπορική εταιρεία προς τους επιβάτες με αναπηρία. «Εν έτει 2024 χρειάστηκε να συρθώ στο πάτωμα για να φτάσω στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια πτήσης, καθώς “δεν διέθεταν” αμαξίδια. Είναι πολιτική της αεροπορικής εταιρείας, που συνιστά μεροληψία αν κάποιος είναι ανάπηρος και δεν μπορεί να περπατήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά τα όσα αντιμετώπισε, ο Γκάρντνερ αναγνώρισε τις καλές προθέσεις του πληρώματος της πτήσης, το οποίο ήταν «εξυπηρετικό και απολογητικό» καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του. «Δεν φταίνε εκείνοι, αλλά η εταιρεία», τόνισε.

Ο Γκάρντνερ, βετεράνος δημοσιογράφος, είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς το 2004 στη Σαουδική Αραβία, όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από ένοπλους της Αλ Κάιντα, με αποτέλεσμα να παραλύσει μερικώς στα κάτω άκρα.

Πηγή: documentonews.gr