Απειλές μέσω email κατά ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών για επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Απειλές μέσω email κατά ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών για επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Τους τελευταίους μήνες, ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες δέχθηκαν αρκετά απειλητικά email, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρώτο από αυτά τα μηνύματα ήρθε στα τέλη Μαΐου και προειδοποιούσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας για το πλοίο της, το οποίο ναυλοχούσε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το email τόνιζε ότι το πλοίο είχε παραβιάσει απαγόρευση διέλευσης που επέβαλαν οι Χούθι και είχε ελλιμενιστεί σε ισραηλινό λιμάνι. Ανάμεσα στις προειδοποιήσεις, αναφερόταν ότι “θα γινόταν άμεσος στόχος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης σε οποιαδήποτε περιοχή κριθεί κατάλληλη”. Επιπλέον, το μήνυμα προειδοποιούσε για “κυρώσεις σε ολόκληρο τον στόλο”, εφόσον το πλοίο συνέχιζε τη συγκεκριμένη παραβίαση.

Ενδεικτικά, το μήνυμα ήταν γραμμένο στα αγγλικά και επισημαίνει σοβαρές συνέπειες. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι αυτό το προειδοποιητικό email υπήρξε μόνο το πρώτο μιας σειράς από περισσότερα από δώδεκα μηνύματα που εστάλησαν σε τουλάχιστον έξι ναυτιλιακές εταιρείες.

Πηγή: documentonews.gr