Απώλεια στο Χάρτη της Ροκ Μουσικής με τον Θάνατο του Πολ Ντι Άνο

Απώλεια στο Χάρτη της Ροκ Μουσικής με τον Θάνατο του Πολ Ντι Άνο

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ ντι Άνο, οποίος υπήρξε σημαντική μορφή στην επιτυχία των δύο πρώτων άλμπουμ του συγκροτήματος, Iron Maiden (1980) και Killers (1981). Αντικαθόρισε τον πρώιμο ήχο της μπάντας και συνέβαλε καθοριστικά στην αναγνώρισή της.

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τη δισκογραφική του εταιρεία, Conquest Music, εκ μέρους της οικογένειάς του. Στην ανακοίνωση, η εταιρεία δήλωσε: «Με λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του Πολ Άντριους, γνωστού ως Πολ ντι Άνο. Ο Πολ απεβίωσε στο σπίτι του στο Salisbury σε ηλικία 66 ετών».

Τα τελευταία χρόνια, ο ντι Άνο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που είχε περιορίσει την παρουσία του σε ζωντανές εμφανίσεις. Ωστόσο, το 2021, ανακοίνωσε την επιστροφή του με το πρότζεκτ «Paul Di’Anno’s Warhorse» και την περιοδεία «The Beast Resurrection Tour», με σκοπό να ενισχύσει τη ζωή του και να απομακρυνθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο.

Επιπλέον, ο νυν τραγουδιστής των Iron Maiden, Μπρους Ντίκινσον, είχε συναντήσει τον Πολ ντι Άνο για πρώτη φορά μετά από μια εμφάνιση στο Ζάγκρεμπ, τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ντίκινσον βρισκόταν στην πόλη για μια συναυλία, ενώ ο ντι Άνο συμμετείχε σε εκδήλωση που αφορούσε το ντεμπούτο άλμπουμ του νέου συγκροτήματός του.

Πηγή: documentonews.gr