Απολογισμός Σφοδρών Επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και Αντιπαραθέσεις με τη Χεζμπολάχ

Απολογισμός Σφοδρών Επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και Αντιπαραθέσεις με τη Χεζμπολάχ

Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 41.825 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 96.910 έχουν τραυματιστεί λόγω ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα. Σήμερα Σάββατο, η κατάσταση παραμένει σοβαρή, με 12 νέους θανάτους να καταγράφονται από επιθέσεις. Εξι άτομα σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές βορειοανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ, ενώ ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση σε σκηνή εκτοπισμένων κοντά στη Ντέιρ ελ Μπαλάχ. Επιπλέον, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Beit Hanoon στη βόρεια Γάζα.

Στη Νουσεϊράτ πραγματοποιούνται εναέριες επιδρομές με ελικόπτερα, ενώ τεθωρακισμένα οχήματα του Ισραήλ πυροβολούν θέσεις πολιτών. Υπάρχουν, επίσης, αναφορές για βομβαρδισμούς πυροβολικού βορειοδυτικά της πόλης Ράφα.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε μαχητές της Χεζμπολάχ μέσα σε τέμενος στον νότιο Λίβανο, σε ένα από τα πρώτα χτυπήματα αυτού του τύπου από την αρχή της ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στην ισλαμιστική οργάνωση και τον ισραηλινό στρατό πριν από περίπου ένα χρόνο. Η αεροπορία επιτέθηκε σε διοικητικό κέντρο της Χεζμπολάχ, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων κατά του ισραηλινού στρατού.

Χθες το βράδυ, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Σαλάχ Γκαντούρ έγινε στόχος πυρών από το ισραηλινό πυροβολικό. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, επτά μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν και το κτίριο εκκενώθηκε.

Πηγή: documentonews.gr