Απρόοπτα και Αντιδράσεις στην Επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία

Απρόοπτα και Αντιδράσεις στην Επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αυστραλία, ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε σε πολλές ακατάλληλες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά συνέβη την Τρίτη 22/10, όταν επιχείρησε να αγγίξει το κεφάλι και τη μύτη ενός αλπακά στο Μνημείο του Πολέμου της Αυστραλίας. Το ζώο, που ονομάζεται Χέφνερ και είναι 9 χρονών, φταρνίστηκε πάνω του, προκαλώντας γέλιο και συγκίνηση στο πλήθος.

Ο Χέφνερ, ντυμένος με βασιλική ενδυμασία, περίμενε μαζί με τον ιδιοκτήτη του, Ρόμπερτ Φλέτσερ, για να συναντήσει το βασιλικό ζεύγος. Ο Φλέτσερ δεν έκρυψε τη χαρά του, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι «ένας βασιλιάς συναντά έναν άλλο βασιλιά».

Ταυτόχρονα, η περιήγηση του βασιλιά Κάρολου στην Αυστραλία επισ shadowed από έντονες διαμαρτυρίες. Την προηγούμενη ημέρα, η ανεξάρτητη αυτόχθονη γερουσιαστής Λίντια Θορπ επιτέθηκε φραστικά στον μονάρχη από το βήμα του αυστραλιανού Κοινοβουλίου. Φωνάζοντας «δώστε μας τη γη μας πίσω», επεσήμανε τις ιστορικές αδικίες που έχουν υποστεί οι αυτόχθονες λαοί από τη βρετανική αποικιοκρατία και ζήτησε απολογία για τις θηριωδίες εις βάρος τους.

Η βασιλική περιοδεία στην Αυστραλία, λοιπόν, υπήρξε όχι μόνο ευχάριστη αλλά και γεμάτη προκλήσεις, συνδυάζοντας κουνιστές στιγμές με σοβαρές πολιτικές δηλώσεις.

Πηγή: documentonews.gr