Αθωώθηκε ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Αθωώθηκε ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Αθώος κρίθηκε ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου του Μπράουνσβαϊγκ στη βόρεια Γερμανία, όπου δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την υπόθεση της Μαντλίν. Αν και ο 47χρονος έχει κατηγορηθεί για τρεις βιασμούς και δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Πορτογαλία, οι συνθήκες της δίκης του υποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες προήλθαν εν μέρει από τη σύνδεσή του με την αναγνωρίσιμη υπόθεση της Μαντλίν.

Ο Μπρίκνερ, ο οποίος εκτίει ποινή για βιασμό που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2025, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί νωρίτερα, πιθανότατα την άνοιξη του 2024, σύμφωνα με τον συνήγορό του. Στη διάρκεια της δίκης, ο βασικός δικηγόρος του Μπρίκνερ, Φρίντριχ Φιούλσερ, υποστήριξε ότι ο πελάτης του δικάζεται λόγω της σύνδεσής του με την διεθνώς γνωστή υπόθεση της Μαντλίν, μια άποψη την οποία το δικαστήριο επιβεβαίωσε.

Ωστόσο, υπάρχει και μια σημαντική μαρτυρία που σχετίζεται με την υπόθεση της ΜακΚαν: ο Μπρίκνερ φέρεται να έχει ομολογήσει σε άλλο συγκρατούμενό του ότι είχε πάρει ένα παιδί από ένα διαμέρισμα στην Πορτογαλία. Ο συγκρατούμενος δήλωσε ότι ο Μπρίκνερ είχε αναφέρει πως αναζητούσε χρήματα και ότι πήρε το παιδί από μια περιοχή με ξενοδοχεία όπου έμεναν πλούσιοι άνθρωποι. Σύμφωνα με τον συγκρατούμενο, ο Μπρίκνερ ισχυρίστηκε ότι αποχώρησε προτού φτάσουν οι αστυνομικοί και τα σκυλιά στην περιοχή.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης, ο 47χρονος δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Πηγή: documentonews.gr