Χάκερς προχωρούν σε κυβερνοεπίθεση κατά της Κύπρου λόγω στήριξης στο Ισραήλ

Χάκερς προχωρούν σε κυβερνοεπίθεση κατά της Κύπρου λόγω στήριξης στο Ισραήλ

Άραβες χάκερς φαίνεται να προχώρησαν σε κυβερνοεπίθεση κατά της Κύπρου, έπειτα από τις απειλές τους που σχετίζονται με τη στήριξη της Λευκωσίας στο Ισραήλ και τη παρουσία της βρετανικής βάσης στο νησί. Συγκεκριμένα, η επίθεση έπληξε το σύστημα της ιστοσελίδας των αεροδρομίων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της HERMES Airports. Παρά την κυβερνοεπίθεση, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων και η κατάσταση αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Ο Επίτροπος Επικοινωνιών, Γιώργος Μιχαηλίδης, επεσήμανε την εγρήγορση των αρμόδιων υπηρεσιών και τη σημασία της παρακολούθησης τέτοιων επιθέσεων, τονίζοντας ότι οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να πραγματοποιούνται συχνά, αλλά δεν είναι πάντα επιτυχείς.

Η Κύπρος, λόγω της στρατηγικής της θέσης και της παρουσίας των βρετανικών βάσεων, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των σχετικών συζητήσεων στο Βρετανικό Κοινοβούλιο. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Λάμυ, είχε κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς το Ισραήλ, αναφορικά με τη χρήση της βάσης του Ακρωτηρίου για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η απεργία των χάκερς επικρίθηκε στο διαδίκτυο, με χρήστες να σχολιάζουν την κυβερνητική πολιτική και τη στήριξη της Κύπρου στο Ισραήλ. Η Κύπρος έχει σημάνει συναγερμό για την κατάσταση, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στα διεθνή γεγονότα.

Πηγή: documentonews.gr