Χεζμπολάχ Διαψεύδει Χερσαίες Συγκρούσεις Με Ισραήλ Και Προειδοποιεί Για Νέα Πλήγματα

Χεζμπολάχ Διαψεύδει Χερσαίες Συγκρούσεις Με Ισραήλ Και Προειδοποιεί Για Νέα Πλήγματα

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία είσοδος ισραηλινών στρατευμάτων στο Λίβανο και προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις που εξαπέλυσε η οργάνωσή του στο Τελ Αβίβ είναι μόλις η αρχή. Σε δήλωσή του προς το Ρόιτερς, υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ δεν εμπλέκεται σε «άμεσες χερσαίες συγκρούσεις» με ισραηλινούς στρατιώτες, αλλά είναι προετοιμασμένη να το πράξει εάν χρειαστεί.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των κυανοκράνων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση για ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο. «Δεν υπάρχει ένδειξη χερσαίας επιδρομής προς το παρόν», δήλωσε ο Αντρέα Τενέντι, εκπρόσωπος της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL).

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους 27 οικισμών του νότιου Λιβάνου να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές τους. Ο εκπρόσωπός τους, Αβιτσάι Αντράι, ανέφερε ότι η ασφάλεια των κατοίκων είναι προτεραιότητα και ότι όποιος βρίσκεται κοντά σε μέλη της Χεζμπολάχ διακινδυνεύει τη ζωή του.

Ο Αφίφ, επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα ότι οι ισχυρισμοί περί εισβολής είναι ψευδείς και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε άμεση σύγκρουση με ισραηλινές δυνάμεις. Οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr