Διαδηλωτής διακόπτει τον Κιρ Στάρμερ κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος

Διαδηλωτής διακόπτει τον Κιρ Στάρμερ κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος

Στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ είχε μια απρόσμενη διακοπή από έναν διαδηλωτή που φώναζε συνθήματα σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα. Παρά την παραφωνία, ο Στάρμερ συνέχισε την ομιλία του, αποσπώντας χειροκροτήματα από το κοινό. Χαριτολογώντας, ανέφερε ότι ο διαδηλωτής «προφανώς έχει βρει μια κάρτα για το συνέδριο του 2019, αλλά εμείς έχουμε αλλάξει το κόμμα».

Λίγο νωρίτερα, ο Στάρμερ είχε τονίσει την ανάγκη για «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση» στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ύστερα από φονικούς βομβαρδισμούς που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 550 ανθρώπους. Επίσης, έκανε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, σπιλώνοντας ωστόσο την ομιλία του με ένα σαρδάμ, καθώς ζήτησε την επιστροφή των «λουκάνικων» αντί για «ομήρων». Ακολούθως, διόρθωσε γρήγορα το λάθος του, κερδίζοντας πάλι την ανταπόκριση του κοινού.

Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο Στάρμερ προειδοποίησε ότι οι αλλαγές θα απαιτήσουν χρόνο και ενέργεια, καθώς η Κοινοβουλευτική Αντιπολίτευση θα πρέπει να επωμισθεί τις ευθύνες που απορρέουν από 14 χρόνια συντηρητικών κυβερνήσεων. Δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με τις αναγκαίες αποφάσεις.

Ο Στάρμερ υποσχέθηκε ότι η χρηματοδότηση των κυβερνητικών πολιτικών θα γίνει με δίκαιο τρόπο, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν ενδέχεται να είναι αντιδημοφιλείς. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, χρεώνοντας την κοινωνία με δίκαιο τρόπο για τα ελλείμματα που θα προκύψουν.

Πηγή: documentonews.gr