Διαγνωστικά Τεστ Covid-19 και ΗΠΑ Ρωσία: Μυστικά και Ανταλλαγές κατά την Πανδημία

Διαγνωστικά Τεστ Covid-19 και ΗΠΑ Ρωσία: Μυστικά και Ανταλλαγές κατά την Πανδημία

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν στη Ρωσία διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τόνισε ότι αυτό ήταν μέρος μιας διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «ήταν η αρχή της πανδημίας», επισημαίνοντας ότι οι χώρες συνεργάζονταν για την ανταλλαγή υγειονομικού εξοπλισμού λόγω της έλλειψης αναγκαίων πόρων.

Ο Πεσκόφ διέψευσε επίσης άλλους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ από το νέο του βιβλίο, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Τραμπ είχε μιλήσει μυστικά με τον Πούτιν πολλαπλές φορές μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021. «Αυτό δεν έχει συμβεί», τόνισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα.

Στο βιβλίο του, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, ο Γούντγουορντ αναφέρει ότι ο Τραμπ διατηρούσε προσωπική σχέση με τον Πούτιν παρά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αναφέρεται επίσης σε μια συνομιλία μεταξύ των δύο, κατά την οποία ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει τη βοήθεια μυστική, προειδοποιώντας ότι οι άνθρωποι θα εκδήλωναν οργή εάν πληροφορούνταν για την ανταλλαγή.

Ο Πεσκόφ εξέφρασε λύπη που η Ρωσία εμπλέκεται στην προεκλογική διαδικασία των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας είναι ήδη τόσο τεταμένες που είναι απίθανο οι τελευταίες εξελίξεις να επιδράσουν περαιτέρω σε αυτές. «Είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι σήμερα», επεσήμανε.

Πηγή: documentonews.gr