Διακοπή συζήτησης στο Σουηδικό Κοινοβούλιο από ακτιβιστές κατά του Ισραήλ με ντομάτες

Διακοπή συζήτησης στο Σουηδικό Κοινοβούλιο από ακτιβιστές κατά του Ισραήλ με ντομάτες

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές διέκοψαν σήμερα μία συνεδρίαση στο σουηδικό Κοινοβούλιο, όταν σε ανώμαλη στιγμή πέταξαν μία σακούλα προς τη Σουηδέζα υπουργό Εξωτερικών, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ. Το περιστατικό συνέβη ενώ η υπουργός επέστρεφε στη θέση της μετά από ομιλία της στο βήμα της Βουλής.

Η βουλευτής Αν-Σόφι Αλμ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν και να διαπληκτίζονται, με ένα αντικείμενο να εκσφενδονίζεται προς τους βουλευτές. Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, η σακούλα που περιείχε ντομάτες, προσγειώθηκε λίγες σειρές πίσω από την υπουργό, η οποία φάνηκε να τρομάζει και να αποχωρεί από την αίθουσα γρήγορα.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης ζήτησε αμέσως από την ασφάλεια να απομακρύνει τους ακτιβιστές, αναγκάζοντας τη διακοπή της συζήτησης. Συνεχίζοντας την αναφορά του, το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ ανέφερε ότι τρία άτομα παραδόθηκαν στην αστυνομία για το επεισόδιο.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον, καταδίκασε τις ενέργειες των διαδηλωτών και ζήτησε την εκκίνηση ενδελεχούς έρευνας σχετικά με το πώς συνέβη το γεγονός, επιδεικνύοντας την αναγκαιότητα αυστηρών μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των βουλευτών και υπουργών στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Πηγή: documentonews.gr