Διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουάσιγκτον με αυτοπυρπόληση δημοσιογράφου

Διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουάσιγκτον με αυτοπυρπόληση δημοσιογράφου

Ένας άνδρας που δήλωσε δημοσιογράφος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί το Σάββατο στην Ουάσιγκτον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια κινητοποίησης υπέρ των Παλαιστινίων, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Οίκο, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, ζητώντας να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Δύο ώρες μετά την έναρξη της κινητοποίησης, ο άνδρας πλησίασε και άρχισε να βάζει φωτιά στο αριστερό του χέρι, φωνάζοντας ότι είναι δημοσιογράφος και καταγγέλλοντας την παραπληροφόρηση. Οι παρευρισκόμενοι και οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές παλαιστινιακές μαντίλες για να σβήσουν τις φλόγες. Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι η ζωή του είναι ασφαλής.

Παράλληλα, στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης στην Times Square, κρατώντας εικόνες θυμάτων των ισραηλινών επιθέσεων. Ο Κορνέλ Γουέστ, γνωστός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμμετείχε στην κινητοποίηση και δήλωσε ότι η παρουσία του ήταν ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που υφίστανται γενοκτονία.

Η διαδήλωση στην Ουάσιγκτον έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι συμμετέχοντες ανήγειραν κραυγές ενάντια στον πόλεμο και την παραπληροφόρηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διεθνή στήριξη και αλλαγή πολιτικής απέναντι στη σύγκρουση.

Πηγή: documentonews.gr