Διάψευση των αναφορών περί ανάκρισης του διοικητή της δύναμης Quds Ισμαήλ Καανί από ιρανικές πηγές

Διάψευση των αναφορών περί ανάκρισης του διοικητή της δύναμης Quds Ισμαήλ Καανί από ιρανικές πηγές

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC), προχώρησε σε διάψευση των ισχυρισμών ότι ο διοικητής της δύναμης Quds, Ισμαήλ Καανί, βρίσκεται υπό ανάκριση. Σύμφωνα με το Tasnim, οι αναφορές αυτές είναι ψευδείς και αποτελούν μέρος ενός παιχνιδιού που διεξάγεται από δυτικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να παρέχονται λεπτομέρειες για την κατάσταση του Καανί.

Αναφορές από το Middle East Eye δήλωναν ότι ο Καανί παρακολουθείται και ανακρίνεται ως ύποπτος για συνεργασία με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και συμμετοχή στη δολοφονία του Χασάν Νασράλα. Επιπλέον, η αραβική έκδοση του Sky News είχε μεταδώσει ότι υποστήριξε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια ανάκρισης και ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Καανί δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, Χασάν Νασράλα, σε ισραηλινό χτύπημα στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Tasnim χαρακτήρισε τις δημοσιεύσεις των Reuters, New York Times και Middle East Eye “προερχόμενες από λάθος πηγές” και τις αποκάλεσε “ακραία ψέματα”.

Πηγή: documentonews.gr