Διάσωση άνδρα σε εσχατόπραγμα κατά τη διάρκεια τυφώνα στη Φλόριντα

Διάσωση άνδρα σε εσχατόπραγμα κατά τη διάρκεια τυφώνα στη Φλόριντα

Ένας άνδρας διασώθηκε την Πέμπτη από τις αμερικανικές αρχές, αφού εντοπίστηκε να κρατιέται σε ένα ψυγείο, περίπου 50 χιλιόμετρα από τον Κόλπο της Φλόριντα. Ο άνδρας βρισκόταν στην ανοιχτή θάλασσα, 30 μίλια από το Longboat Key, όταν το πλήρωμα ελικοπτέρου του αεροπορικού σταθμού Μαϊάμι 65 ήρθε σε βοήθειά του.

Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι η επαφή με τον άνδρα διατηρήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν την άφιξη του τυφώνα Μίλτον στην περιοχή. Ωστόσο, οι επικοινωνίες διακόπηκαν στις 6:45 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Ο υποπλοίαρχος Dana Grady, επικεφαλής του κέντρου διοίκησης του τομέα St. Petersburg, δήλωσε πως ο άνδρας επέζησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, νιώθοντας τους ανέμους που έφταναν τα 75-90 μίλια/ώρα και κύματα ύψους 20-25 ποδιών.

Ο τυφώνας Μίλτον, κατηγορίας 3, έφτασε στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης, συνοδευόμενος από έντονα καιρικά φαινόμενα που περιλάμβαναν επικίνδυνους ανέμους και βροχοπτώσεις. Η επιβίωση του άνδρα αποδόθηκε στον εξοπλισμό που είχε μαζί του, όπως ένα σωσίβιο και ένας ραδιοφάρος εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Tampa General Hospital για να λάβει ιατρική φροντίδα.

Πηγή: documentonews.gr