Διάσωση νεαρής γυναίκας από επικίνδυνη παγίδα στη Νέα Νότια Ουαλία

Διάσωση νεαρής γυναίκας από επικίνδυνη παγίδα στη Νέα Νότια Ουαλία

Μια νεαρή γυναίκα, που αναγνωρίστηκε ως Matilda Campbell, περπατούσε στην περιοχή Hunter Valley της Νέας Νότιας Ουαλίας όταν γλίστρησε ανάμεσα σε δύο μεγάλους βράχους καθώς προσπαθούσε να πιάσει το κινητό της τηλέφωνο. Το ατύχημα συνέβη όταν έπεσε σε μια ρωγμή ύψους τριών μέτρων και αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας επτάωρης περιπέτειας, στην οποία οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναγκάστηκαν να εξοργιστούν για μια δύσκολη διάσωση.

Οι φίλοι της προσπάθησαν αρχικά να την απελευθερώσουν, αλλά μετά από περισσότερο από μία ώρα χωρίς επιτυχία, οι διασώστες έγιναν τελικά οι ήρωες της κατάστασης. Η αποστολή τους περιλάμβανε τη μετακίνηση αρκετών ογκόλιθων, ενώ ένας βράχος βάρους 500 κιλών βγήκε με τη βοήθεια βίντσι. Παρά τις προκλήσεις, η ομάδα εργάστηκε για να διατηρήσει την περιοχή σταθερή και να ανοίξει χώρο για να μπορέσουν να την απελευθερώσουν από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε εγκλωβιστεί.

Ο Peter Watts, παραϊατρικός της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι σε 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας δεν είχε συναντήσει ποτέ μια τέτοια περίπτωση. Τη χαρακτήρισε ως «στρατιώτη» κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αυστραλιανό ABC. «Ήμασταν όλοι σαν, πώς κατέβηκες εκεί κάτω – και πώς θα την βγάλουμε έξω;» αναρωτήθηκε.

Από θαύμα, η Campbell βγήκε με μόνο μικρές γρατζουνιές και μώλωπες, αν και δεν κατάφερε να επαναφέρει το τηλέφωνό της. Σε μήνυμά της στο διαδίκτυο, ευχαρίστησε την ομάδα διάσωσης λέγοντας “Είστε κυριολεκτικά σωτήρες ζωής” αλλά και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την απώλεια του κινητού της.

Πηγή: documentonews.gr