Διεθνείς Αεροπορικές Εταιρείες Ακυρώνουν Πτήσεις Λόγω Συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή

Διεθνείς Αεροπορικές Εταιρείες Ακυρώνουν Πτήσεις Λόγω Συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή

Οι ανησυχίες για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχουν οδηγήσει πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να προχωρήσουν σε αναστολή πτήσεων προς την περιοχή ή να αποφεύγουν τον επηρεασμένο εναέριο χώρο. Ο Guardian, επικαλούμενος το Reuters, αναφέρει ορισμένες από αυτές τις εταιρείες που έχουν αλλάξει τις υπηρεσίες τους.

Η ιρανική αεροπορική εταιρεία, Iran Air, έχει αναστείλει τις πτήσεις της προς τον Λίβανο μέχρι νεωτέρας. Παρόμοια απόφαση πήρε και η Iraqi Airways, ακυρώνοντας πτήσεις προς Βηρυτό. Επίσης, η Ethiopian Airlines ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις της προς την ίδια κατεύθυνση.

Η ελληνική Aegean Airlines έχει ακυρώσει τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, καθώς και αυτές προς Βηρυτό έως τις 31 Οκτωβρίου. Η Air France ανακοίνωσε πως θα παρατείνει την αναστολή των πτήσεων Παρίσι-Τελ Αβίβ και Παρίσι-Βηρούτου, έως τα μέσα Οκτωβρίου και στα τέλη του μήνα αντίστοιχα.

Σημαντική είναι η ανακοίνωση της Ryanair που έχει σταματήσει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ έως το τέλος του Δεκεμβρίου, με τον CEO Michael O’Leary να δηλώνει ότι ίσως η αναστολή παραταθεί μέχρι τον Μάρτιο. Επίσης, η British Airways ακύρωσε τις πτήσεις της προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Lufthansa έχει αναστείλει πτήσεις προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Τεχεράνη, με το πλάνο της να περιλαμβάνει τη μη χρήση του ιρανικού και ιρακινού εναέριου χώρου. Η Cyprus Airways ακύρωσε επίσης τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, Air India, και Air Algérie έχουν αναστείλει ενδιαφέροντες προορισμούς. Η Emirates ακύρωσε πτήσεις προς Βηρυτό έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ η Air India σταμάτησε τις πτήσεις της προς Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας.

Η κατάσταση της Μέσης Ανατολής έχει οδηγήσει σε έναν ευρύ αντίκτυπο στις αεροπορικές μεταφορές, με πολλές εταιρείες να αναστέλλουν τις πτήσεις τους για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών τους.

Πηγή: documentonews.gr