Διεθνές Αίτημα Συνοδείας για Νορβηγοϊνδό Στον Ρόλο Πώλησης Βομβητών στην Χεζμπολάχ

Διεθνές Αίτημα Συνοδείας για Νορβηγοϊνδό Στον Ρόλο Πώλησης Βομβητών στην Χεζμπολάχ

Η Νορβηγική αστυνομία έχει προβεί σε διεθνές αίτημα αναζήτησης για τον Νορβηγοϊνδό Ρίνσον Γιόσε, ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την πώληση βομβητών στη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ. Οι βομβητές αυτοί εξερράγησαν ταυτόχρονα την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ατόμων και τον τραυματισμό χιλιάδων.

Ο 39χρονος Γιόσε, ιδρυτής μιας βουλγαρικής εταιρείας, εξαφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ενώ βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο εργοδότης του, η νορβηγική DN Media Group, ανέφερε ότι ταξίδεψε στη Βοστόνη για συνέδριο στις 17 Σεπτεμβρίου και δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του από την επόμενη ημέρα.

Η αστυνομία του Όσλο επιβεβαίωσε ότι έλαβε αναφορά για την αγνοούμενη αυτή υπόθεση στις 25 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, οι βουλγαρικές αρχές έχουν ερευνήσει τον ρόλο της εταιρείας του Γιόσε στην υπόθεση πώλησης των βομβητών, αλλά δεν έχουν βρει αποδείξεις ότι αυτοί έχουν κατασκευαστεί ή εξαιρεθεί από τη Βουλγαρία.

Όταν η αστυνομία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιόσε για να σχολιάσει την υπόθεση, εκείνος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και έκλεισε το τηλέφωνο όταν ρωτήθηκε για την εταιρεία του. Από τότε, δεν έχει απαντήσει σε διαδοχικές κλήσεις και μηνύματα.

Πηγή: documentonews.gr