Διεθνής Διαμαρτυρία Υπέρ της Γάζας Σημαντική Συγκέντρωση σε Διάφορες Χώρες

Διεθνής Διαμαρτυρία Υπέρ της Γάζας Σημαντική Συγκέντρωση σε Διάφορες Χώρες

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σήμερα υπέρ της Παλαιστίνης σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, της Νότιας Αφρικής και των Φιλιππίνων, με αφορμή την πρώτη επέτειο του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς. Στο Παρίσι, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν από την Πλατεία Δημοκρατίας έως την πλατεία Κλισί, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει”. Επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν πολιτικοί της ριζοσπαστικής αριστεράς, όπως οι Ζαν-Λικ Μελανσόν και Μανόν Ομπρί.

Στη Νότια Αφρική, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Κέιπ Τάουν, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ. Ορισμένοι από αυτούς υποστήριξαν την κίνηση της Νότιας Αφρικής για καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα παραβιάζουν τη διεθνή σύμβαση για τη γενοκτονία.

Στο Λονδίνο, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ της Γάζας. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως “Σταματήστε τους βομβαρδισμούς” και “Ελεύθερη Παλαιστίνη”, εκφράζοντας την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στο Εδιμβούργο, χιλιάδες συμμετείχαν σε σιωπηλή πορεία στη μνήμη των αθώων θυμάτων, με διοργανωτές να ζητούν από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ, μετά από αναφορές της Oxfam που αναφέρουν τον θάνατο 11.000 παιδιών στη Γάζα από την αρχή του πολέμου.

Στη Γαλλία, οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως η Λιόν και η Τουλούζη, με πλήθη να εκδηλώνουν αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και Λιβανέζους. Στη Βασιλεία της Ελβετίας, η φιλοπαλαιστινιακή κινητοποίηση συγκέντρωσε επίσης χιλιάδες άτομα.

Στις Φιλιππίνες, οι διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομία, καθώς προσπαθούσαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ για την υποστήριξη του Ισραήλ.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ αύριο προγραμματίζεται ακόμα μία εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr