Διπλή γυναικοκτονία στην Κωνσταντινούπολη με τον δράστη να αυτοκτονεί

Διπλή γυναικοκτονία στην Κωνσταντινούπολη με τον δράστη να αυτοκτονεί

Δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 19 ετών, δολοφονήθηκαν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με διαφορά μόλις 30 λεπτών μεταξύ τους. Ο βασικός ύποπτος, ο οποίος ήταν επίσης 19 ετών, αυτοκτόνησε μετά τις επιθέσεις. Οι αρχές δεν έχουν διασαφηνίσει αν τα θύματα γνώριζαν τον δράστη. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο ύποπτος αποκεφάλισε μία από τις γυναίκες σε έναν προμαχώνα της πόλης, στη συνοικία Φατίχ, και στη συνέχεια πήδηξε από αυτόν για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση σχετικά με τις γυναικοκτονίες, με μια τουρκική οργάνωση να καταγράφει 290 δολοφονίες γυναικών από την αρχή του έτους και περισσότερους από 160 “ύποπτους θανάτους”, οι οποίοι καταγράφονται ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα. Σημαντική είναι η καταγγελία ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, επτά γυναικοκτονίες διαπράχθηκαν σε μία μόνο ημέρα σε όλη τη χώρα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η Τουρκία αποσύρθηκε το 2021 από την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία υποχρέωνε τις αρχές να ερευνούν και να επιβάλλουν ποινές για τη βία κατά γυναικών.

Πηγή: documentonews.gr