Διπλωματικές Συναντήσεις και Ανθρωπιστική Κρίση στη Γάζα

Διπλωματικές Συναντήσεις και Ανθρωπιστική Κρίση στη Γάζα

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε επαφές με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Χαμάς, Μοχάμεντ Ισμαήλ Νταρουίς, καθώς και με μέλη του Πολιτικού Γραφείου της οργάνωσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γαχία Σινουάρ, κατά τη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης στη Γάζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, πρώτης προτεραιότητας στη συνάντηση ήταν η τρέχουσα κατάσταση στις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο Χακάν Φιντάν τόνισε τη δ commitment της Τουρκίας να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα ενάντια στην ανθρωπιστική καταστροφή που πλήττει τη Γάζα.

Η διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινίων επίσης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υποδεικνύοντας την επιθυμία της Τουρκίας να συμβάλει σε ευρύτερες πολιτικές λύσεις στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που αναφέρονται σε «ενέργειες του γενοκτόνου Νετανιάχου και του αιμοδιψούς υπουργού Κατς εναντίον αθώων Παλαιστινίων». Αυτή η ανάρτηση ήταν απάντηση στη δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφία του Σινούαρ, συνοδευόμενη από το μήνυμα: «Ερντογάν, πάρε πίσω τον δολοφόνο και βιαστή φίλο σου».

Πηγή: documentonews.gr