Δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά για υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης και της οπλοκατοχής μέχρι τις εκλογές

Δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά για υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης και της οπλοκατοχής μέχρι τις εκλογές

Ο Ιλον Μασκ ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ότι θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε όποιον έχει υπογράψει διαδικτυακά την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Πενσιλβάνια, ο Μασκ έδωσε μια απονομή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε έναν άνδρα ονόματι Τζον Ντρέερ, ο οποίος βρισκόταν στο κοινό, προσθέτοντας ότι το μόνο κριτήριο ήταν η υπογραφή της σχετικής αίτησης.

Η αίτηση ζητά την υποστήριξη των πολιτών για τις Πρώτη και Δεύτερη Τροπολογίες, που εγγυώνται την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κλήθηκαν να υπογράψουν την αίτηση, παρέχοντας έτσι στην America PAC, την πολιτική οργάνωση που έχει ιδρύσει ο Μασκ, τη δυνατότητα να αποκτήσει τα στοιχεία πιο πιθανών ψηφοφόρων.

Ο Μασκ επικρίνει τους Δημοκρατικούς για «λογοκρισία» και δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν ένα «ωραίο τρόπο» να τοποθετήσει τον πλούτο του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να επηρεάσει την αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις. Ιδιαίτερα, σε σχέση με τις εκλογές, δήλωσε ότι αν κερδίσει η Χάρις, θα είναι «οι τελευταίες εκλογές», hinting ότι οι ΗΠΑ δεν θα υπάρχουν πλέον.

Ο Μασκ είχε οργανώσει την εκδήλωση με σκοπό να συγκεντρώσει υποστήριξη για τον Τραμπ, ενθαρρύνοντας τους ψηφοφόρους να εγγραφούν και να ψηφίσουν εκ των προτέρων. Φαίνεται ότι η οργάνωσή του έχει δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων της, καθώς η εκδήλωση στο Χάρισμπεργκ ήταν η τρίτη σε τρεις ημέρες στην Πενσιλβάνια.

«Τυχαία δολοφονία δεν έχει αξία», δήλωσε ο Μασκ, αναφερόμενος στις δυο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ, επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ “ταράζει τα νερά” και προσελκύει προσοχή τρόπους που η Χάρις δεν το κάνει. Ο Μασκ εξέφρασε την επιθυμία του να καθοδηγήσει τους πολίτες να υποστηρίξουν τον Τράμπ μέσω της συμμετοχής στην America PAC.

Πηγή: documentonews.gr