Δολοφονία Ιρανών Στρατηγών από το Ισραήλ Προκαλεί Διεθνή Αντίκτυπο

Δολοφονία Ιρανών Στρατηγών από το Ισραήλ Προκαλεί Διεθνή Αντίκτυπο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, χαρακτήρισε τη δολοφονία του αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, ταξίαρχου Αμπάς Νιφορουσάν, από ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό, ως ένα “φρικτό έγκλημα” που δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ο Νιφορουσάν σκοτώθηκε προχθές, Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, οι οποίες οδήγησαν επίσης στο θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο Αραγτσί υπογράμμισε ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό το φρικτό έγκλημα που διέπραξε το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) δεν θα μείνει αναπάντητο”, σε δήλωση που απευθυνόταν στον διοικητή του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, υποστράτηγο Χοσεΐν Σαλαμί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν, Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ένοπλες οργανώσεις που συνεργάζονται με το Ιράν θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στο Ισραήλ με την υποστήριξη της Τεχεράνης. “Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε την αντίσταση”, τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος του Ιράν για Στρατηγικές Υποθέσεις, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ανέφερε στην απάντησή του στα ΜΜΕ ότι η αντίδραση του Ιράν απέναντι στο Ισραήλ θα έρθει σε κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξει το Ιράν. Ο Καλιμπάφ επίσης προειδοποίησε τις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι είναι συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ και οφείλουν να αποδεχθούν τις συνέπειες.

Πηγή: documentonews.gr