Δύο Πόλεμοι στην Καταχτημένη Δυτική Όχθη: Αντίκτυποι και Βία

Δύο Πόλεμοι στην Καταχτημένη Δυτική Όχθη: Αντίκτυποι και Βία

Το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο που σχετίζεται με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ. Υπογραμμίζει ότι αυτός ο πόλεμος, ο οποίος συνδυάζεται με έναν “σιωπηλό” πόλεμο, εστιάζει στην κατάληψη παλαιστινιακής γης και στον ξεριζωμό παλαιστινιακών οικογενειών. Οι επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους εποίκους υπήρξαν από τις πιο βίαιες τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera, Nour Odeh, το Ισραήλ διεξάγει δύο πολέμους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο πρώτος είναι εξαιρετικά βίαιος και έχει καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ ο δεύτερος, παρόλο που είναι σιωπηλός, έχει στρατηγική σημασία. “Είναι ο πόλεμος για την παλαιστινιακή γη και την ύπαρξη παλαιστινιακών κοινοτήτων υπό την κάλυψη της γενοκτονίας”, προσθέτει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τον περασμένο Οκτώβριο, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατεδαφίσει σχεδόν 2.000 παλαιστινιακά σπίτια και κατασκευές, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό σχεδόν 5.000 Παλαιστινίων. Αυτό επηρεάζει άμεσα περισσότερους από 530.000 ανθρώπους. Επιπλέον, έχει καταληφθεί παράνομα περίπου 27,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα παλαιστινιακής γης, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, πάνω από 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτές τις επιθέσεις, σε μία κατάσταση που κατοχυρώνει περαιτέρω τις δραματικές συνέπειες αυτού του δύο επιπέδων πολέμου.

Πηγή: documentonews.gr