Δυσπιστία Μπάιντεν προς Νετανιάχου αποκαλύπτει νέο βιβλίο του Γούντγουορντ

Δυσπιστία Μπάιντεν προς Νετανιάχου αποκαλύπτει νέο βιβλίο του Γούντγουορντ

Συνεχίζονται οι αναφορές για τη σχέση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, με αφορμή το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, με τίτλο «War». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτό, ο Μπάιντεν έχει απόλυτη δυσπιστία προς τον Νετανιάχου και χαρακτηριστικά φέρεται να δήλωσε ότι «18 από τους 19 ανθρώπους που εργάζονται για τον Νετανιάχου είναι ψεύτες».

Η υποτιθέμενη ένταση στην εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο ανδρών έχει εξελιχθεί, με τον Γούντγουορντ να παραθέτει αποσπάσματα που υποδεικνύουν πως ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Νετανιάχου ως «γ@μημένο ψεύτη» και χρησιμοποιώντας βαρύτερους χαρακτηρισμούς. Αυτό υποδεικνύει μια επιδείνωση της σχέσης τους το τελευταίο έτος.

Παρά τη σοβαρότητα των σχολίων του, ο Γούντγουορντ επισημαίνει ότι η στρατηγική και γεωστρατηγική πραγματικότητα διατηρεί τη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ, με τον Μπάιντεν να παραμένει προσηλωμένος στη στήριξη της χώρας αυτής. Σημειώνεται ότι το βιβλίο αναλύει τη σχέση τους και πώς αυτή έχει τεθεί σε δοκιμασία κατά τη διάρκεια κρίσιμων διεθνών συγκρούσεων, όπως οι πόλεμοι Ρωσίας-Ουκρανίας και Ισραήλ-Χαμάς.

Η κατάσταση που περιγράφεται στο βιβλίο του Γούντγουορντ προκαλεί ανησυχία για το μέλλον των διμερών σχέσεων, καθώς το 2024 οι εντάσεις φαίνεται να έχουν κλιμακωθεί περαιτέρω. Πηγή: documentonews.gr