Εφιαλτική Κατάσταση στη Γάζα με Νεκρούς και Εκτοπισμένους από τους Βομβαρδισμούς

Εφιαλτική Κατάσταση στη Γάζα με Νεκρούς και Εκτοπισμένους από τους Βομβαρδισμούς

Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει τραγική, με το ισραηλινό σφυροκόπημα να συνεχίζεται και να προκαλεί ουρλιαχτά πόνου. Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 87 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους και 40 έχουν τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς στο βόρειο τμήμα της περιοχής. Οι εικόνες που μεταφέρονται από την περιοχή είναι σοκαριστικές, με τον Τομ Βένεσλαντ, ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ, να απευθύνει έκκληση για άμεσο τερματισμό του πολέμου. «Στη Γάζα κανείς δεν είναι ασφαλής…» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει την κατάσταση αυτή άμεσα.

Οι βομβαρδισμοί που έπληξαν τη Λαχίγια το βράδυ του Σαββάτου ισοπέδωσαν ολόκληρες πολυκατοικίες, με πολλές οικογένειες να σκοτώνονται, ανάμεσά τους και οι γονείς με τα τέσσερα παιδιά τους. Παράλληλα, η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου έχει διακοπεί σε τμήματα της Γάζας, κάνοντας δύσκολες τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι συνεχείς εντολές εκκένωσης από τους Ισραηλινούς για τους περίπου 400.000 πολίτες που ζουν απομονωμένοι στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καθώς και η στοχοποίηση ανθρωπιστικών υποδομών -όπως νοσοκομεία- έχουν προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

Πηγή: documentonews.gr