Ευκολότερες πιθανότητες ειρήνης στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

Ευκολότερες πιθανότητες ειρήνης στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή γίνεται “ευκολότερη” μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ. Ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, εξέφρασε τη χαρά του για τις ενέργειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι η απόφαση να δράσει ήταν απαραίτητη.

Ειδικότερα, ο Τραμπ ανέφερε ότι “νομίζω ότι το κάνει πιο εύκολο” αναφερόμενος στις προοπτικές ειρήνης στη Γάζα μετά την απώλεια του Σινουάρ και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως ο Νετανιάχου “κάνει καλή δουλειά”. Υπογράμμισε επίσης ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπαθεί να περιορίσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ενώ θα έπρεπε να πράττει το αντίθετο.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του ηγέτη της, ο οποίος είχε ανακοινωθεί προ ημερών από το Ισραήλ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση άλλων δυτικών ηγετών όπως ο Μπάιντεν, δημιουργεί μια “ευκαιρία για ειρήνη” στην περιοχή, σημειώνοντας τη σημασία της κατάστασης.

Πηγή: documentonews.gr