Εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή του Τελ Αβίβ με βλήματα από Λίβανο και θύματα από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή του Τελ Αβίβ με βλήματα από Λίβανο και θύματα από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Βολές ρουκετών εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς τα Υψώματα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF). Σημειώνεται ότι περίπου 45 ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές χωρίς να προκληθούν θύματα. Οι σειρήνες προειδοποίησης δεν ήχησαν, επειδή το ισραηλινό στρατό επιβεβαίωσε ότι οι εισερχόμενοι πύραυλοι δεν θα αποτελούσαν απειλή και έτσι το σύστημα προειδοποίησης δεν ενεργοποιήθηκε.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τέσσερις διασώστες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας ισραηλινών επιθέσεων σε διάφορες κοινότητες του νότιου Λιβάνου. Δύο από τα ασθενοφόρα που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης υπέστησαν ζημιές και καταστράφηκαν. Οι σκοτωμένοι διασώστες ανήκαν σε οργανισμούς συνδεδεμένους με τη Χεζμπολάχ και το κόμμα Αμάλ, τονίζοντας την κλιμακούμενη βία στην περιοχή.

Κάτοικοι του Τελ Αβίβ και της περιοχής Ραμάτ Χασαρόν αντέδρασαν στην ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21/10. Αναφέροντας την εμπειρία τους, δήλωσαν ότι η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλες αποστάσεις. Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα σχετικά με τη συγκεκριμένη έκρηξη, η οποία προήλθε από βλήμα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και δεν κατέληξε σε κατοικημένη περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr