Έλον Μασκ: Ο νέος ισχυρός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές

Έλον Μασκ: Ο νέος ισχυρός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές

Ο Έλον Μασκ έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κύριους χορηγούς του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς μέσα σε διάστημα τριών μηνών, έχει συνεισφέρει περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση America PAC, η οποία έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του πρώην προεδρικού υποψηφίου. Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων στις 15 Οκτωβρίου αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο του δισεκατομμυριούχου στις προσπάθειες του 78χρονου να κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η America PAC επικεντρώνεται στην παρότρυνση των ψηφοφόρων να συμμετάσχουν σε εκλογές σε κρίσιμες πολιτείες, ξοδεύοντας περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια από τη δωρεά του Μασκ στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Αυτή η δαπάνη είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει από οποιαδήποτε άλλη οργάνωση που υποστηρίζει τον Τραμπ και εστιάζει στη συμμετοχή των ψηφοφόρων. Ο Μασκ ήταν ο μοναδικός χρηματοδότης της America PAC στην εν λόγω περίοδο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρηματοδότησής του στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ.

Νωρίς τον Ιούλιο, ο Μασκ εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ και νωρίτερα αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε μαζί του σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, μια πολιτεία που θεωρείται κομβική για την όλη διαδικασία. Μάλιστα, προσκάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει τις ομιλίες του από τον ιστότοπο της America PAC.

Η έλευση του Μασκ στην ομάδα των μεγάλων δωρητών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον έθεσε σε ένα κύκλο επιδραμικών προσώπων, όπως ο Τίμοθι Μέλον και η Μίριαμ Άντελσον, οι οποίοι επίσης είναι γνωστοί στους πολιτικούς κύκλους. Η στήριξή του για τον Τραμπ φαίνεται να σηματοδοτεί μια στροφή από τις προτιμήσεις του στο παρελθόν, όταν υποστήριζε κυρίως Δημοκρατικούς υποψηφίους.

Πηγή: documentonews.gr