Εντατικοποίηση των Ισραηλινών Επιθέσεων στη Βηρυτό και Στόχοι της Χεζμπολάχ

Εντατικοποίηση των Ισραηλινών Επιθέσεων στη Βηρυτό και Στόχοι της Χεζμπολάχ

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν στον Λίβανο, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να στοχεύουν περιοχές της Χεζμπολάχ στο προάστιο Νταχίγιε της Βηρυτού. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ισραηλινές δυνάμεις (IDF), η πολεμική αεροπορία χτύπησε κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ καθώς και υπόγειο εργαστήριο όπλων στην περιοχή.

Πηγές από το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI ανέφεραν ότι οι επιθέσεις ενδέχεται να επηρεάσουν συνοικίες όπως η Χαρέτ Χρέικ και η Χαντάτ Μπεϊρούτ, που αποτελούν προπύργια του φιλοϊρανικού κινήματος. Αναφέρεται επίσης ότι οι επιθέσεις έπληξαν πολυκατοικίες κοντά σε δημόσιες υποδομές, όπως τζαμιά και νοσοκομεία, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ των κατοίκων.

Κατά τις επιθέσεις, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν τρεις ανώτατους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ. Ανάμεσά τους ήταν ο Al-Haj Abbas Salama, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για στρατηγικές επιθέσεις και είχε υπηρετήσει σε καίριες θέσεις στη Χεζμπολάχ. Ο Awada, ανώτερος εμπειρογνώμονας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ, καθώς και ο Ahmad Ali Hussein, επικεφαλής μονάδας κατασκευής όπλων, που είχε εκπαιδευτεί στο Ιράν, ήταν επίσης μεταξύ των θυμάτων.

Сοβαρές ισραηλινές επιθέσεις έχουν αναφερθεί και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου, με ανησυχία για τις επιπτώσεις στους πολίτες, καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν λάβει προειδοποιήσεις για εκκένωση. Οι πληροφορίες αυτές υπογραμμίζουν την κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr